فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:15 Issue: 4, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/07/30
  • تعداد عناوین: 14
|
  • علی اصغر عالیپور، هما بابایی*، سیدامیرمسعود برقعی، امیرحسین هاشمیان، مهبا عزیزی صفحه 233
    زمینه

    کلوفیبرات از داروهای پایین آورنده چربی خون و همچنین القاکننده آنزیم گلوکورونیل ترانسفراز است. در این مطالعه اثر کلوفیبرات بر روی زردی فیزیولوژیک نوزادان رسیده بررسی گردید.

    روش ها

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 60 نوزاد رسیده مبتلا به زردی که در بخش نوزادان بیمارستان امام رضا کرمانشاه بستری شده بودند انجام گرفت. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. در گروه مورد 30 نوزاد با یک دوز خوراکی کلوفیبرات به میزان 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به همراه فتوتراپی، تحت درمان قرار گرفتند. در گروه شاهد، 30 نوزاد فقط تحت فتوتراپی به تنهایی قرار گرفتند. نوزادانی که شواهدی به نفع همولیز و کلستاز داشتند از مطالعه خارج شدند. میزان بیلی روبین توتال و مستقیم پلاسما در ساعات 12، 24، 48 و 72 اندازه گیری شد. اطلاعات به دست آمده توسط روش های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    اختلاف آماری معناداری از نظر توزیع جنس، میانگین سن، وزن و مقدار بیلی روبین توتال پلاسما در زمان بستری بین دو گروه وجود نداشت. میانگین سطح بیلی روبین توتال پلاسما در ساعت 12، 24 و 48 بعد از شروع درمان در گروه مورد پایین تر از گروه شاهد بود اما فقط در ساعت 24 بعد از شروع درمان از نظر آماری معناداربود (001/0P

  • ناصح سیگاری، وحید یوسفی نژاد، جمال صیدی صفحه 238
    زمینه
    مطالعات اخیر بر روی بیماران COPD، اثرات ضد التهابی دوزهای پایین تئوفیلین را مطرح کرده اند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تئوفیلین خوراکی بر سطح سرمی CRP در بیماران مبتلا به COPD پایدار انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور بود. حجم نمونه برابر 50 نفر بود که با روش بلوک بندی تصادفی وارد مطالعه شدند. پس از تایید کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گروه مداخله و کنترل، اندازه گیری سطح سرمی HS-CRP به روش ELISA انجام گرفته و سپس قرص تئوفیلین آهسته رهش با دوز mg 200 هر 12 ساعت در گروه مداخله و پلاسبو در گروه کنترل به مدت یکماه تجویز شد و در انتهای مطالعه مجددا HS-CRP اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون های t-test و Paired t-test تحلیل شد.
    یافته ها
    دو گروه قبل از مداخله از نظر متغیرهای جمعیت شناختی، مصرف سیگار و متغیرهای اسپیرومتری، تفاوت معناداری نداشتند. تفاوت معناداری در میانگین HS-CRP در بین دو گروه قبل و بعد از مداخله دیده نشد.
    نتیجه گیری
    انجام مطالعات بیشتر با تمرکز بر روی بررسی اثر ضد التهابی تئوفیلین بر روی ماکروفاژها و فاکتورهای التهابی حاصل از آن ها و مقایسه آن با اثر این دارو بر نوتروفیل ها و فاکتورهای مشتق از آن، بر روی نمونه های دیگر بیماران COPD توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: بیماری های انسدادی مزمن ریه (COPD)، CRP، تئوفیلین
  • شهلا قارلقی، شهناز ترک زهرانی، رضا حشمت، علیرضا اکبرزاده صفحه 245
    زمینه
    دیسمنوره یکی از شایع ترین مشکلات دوران باروری زنان است. دیسمنوره سبب مشکلات جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی می گردد. از درمان های دیسمنوره می توان طب فشاری را نام برد. این پژوهش با هدف تعیین و مقایسه اثر طب فشاری در دو نقطه سانینجیو و دی جی بر شدت درد دیسمنوره اولیه انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی با طرح متقاطع است. 50 نفر از دختران 30-18 سال دارای مشخصات واحد پژوهش تحت پوشش پایگاه بهداشتی شهرستان سرپل ذهاب، به طور تصادفی در دو گروه الف و ب قرار گرفتند. نمونه ها در سه سیکل قاعدگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه بود که اعتبار آن توسط اعتبار محتوا و اعتماد آن توسط آزمون مجدد تعیین گردید. شدت درد با خط کش درد مک گیل ارزیابی شد. نهایتا اطلاعات 42 نفر از نمونه ها با استفاده از SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شدت دیسمنوره اولیه قبل از طب فشاری در نقطه SP6 (05/1±56/6) و SP8 (9/1±84/6) نسبت به پس از طب فشاری در نقطه SP6 (36/1±89/2) و SP8 (94/0±03/2) کاهش معناداری داشت (001/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که طب فشاری در نقطه SP8 نسبت به نقطه SP6 سبب کاهش بیشتری در شدت درد پس از استفاده از طب فشاری می گردد.
    کلیدواژگان: دیسمنوره، طب فشاری، نقطه SP8، نقطه SP6، شدت درد
  • علی محمد بهرامی، علی دل پیشه، علی زمان دوستی صفحه 251
    زمینه
    این مطالعه با هدف تعیین جنبه های اپیدمیولوژیک بیماری لیشمانیوز جلدی (سالک) و مقایسه اثربخشی آمفوتریسین «ب» و یک داروی سنتی بومی در درمان آن انجام شد.
    روش ها
    از مجموع 925 مراجعه کننده مشکوک، تعداد 150 نفر شناسایی و مورد مطالعه قرار گرفتند. از این تعداد، 40 نفر با دریافت رضایت نامه کتبی تحت درمان سنتی بومی و 110 نفر با تجویز پزشکان معالج تحت درمان با آمفوتریسین «ب» قرار گرفتند.
    یافته ها
    روند بروز بیماری لیشمانیوزیس جلدی در منطقه مورد بررسی از 16 درصد در سال 1383 به 3/25 درصد در سال 1387 رسیده است (001/0P
    کلیدواژگان: آمفوتریسین ب، لیشمانیوز جلدی، سالک، داروی گیاهی
  • امید امان الهی صفحه 260
    زمینه
    در بسیاری از مراکز جراحی اطفال، استفاده از نخ های قابل جذب جهت هرنیوتومی متداول شده است. بررسی تاثیر نوع نخ مصرفی در میزان عود موضوع مهمی است. این مطالعه به بررسی بروز عود هرنی و ارتباط آن با نوع نخ به کار رفته در ترمیم هرنی اطفال می پردازد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی، بر روی 200 بیمار که جهت ترمیم هرنی اینگوینال از ابتدای فروردین 1386 لغایت پایان اسفند 1386 به مرکز آموزشی درمانی امام رضا کرمانشاه مراجعه کرده بودند انجام شد. بیماران بین 1 روز تا 5 سال سن داشتند. نمونه ها به صورت در دسترس انتخاب و به دو گروه تقسیم و برحسب تصادف، یک درمیان با نخ قابل جذب (ویکریل 0-3) و غیرقابل جذب (سیلک 0-3) تحت ترمیم هرنی قرارگرفتند. بیماران به مدت یکسال تحت پیگیری قرارگرفتند. پس از عمل، داده ها توسط چک لیستی جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    در ارتباط با سمت مبتلا، گرفتاری سمت راست در 106 بیمار (53%) و سمت چپ در 58 بیمار (29%) وجود داشت و 36 بیمار نیز مبتلا به هرنی 2 طرفه بودند (18%). در هر دو گروه به صورت مساوی، تنها یک نفر دچار عود هرنی پس از عمل شد. بنابراین بروز عود در گروه عمل شده با نخ قابل جذب و گروه عمل شده با نخ غیر قابل جذب یکسان بود.
    نتیجه گیری
    عود هرنی اینگوینال پس از عمل جراحی در اطفال، ارتباطی با قابل جذب بودن نخ مصرفی ندارد. پیشنهاد می شود همکاران، سایر عوامل تاثیرگذار را نیز مورد بررسی قرار دهند.
    کلیدواژگان: عود، هرنی اینگوینال، قابل جذب، غیرقابل جذب، هرنیوتومی اطفال
  • عباس ابوالقاسمی، محمد بهاری، محمد نریمانی، عادل زاهد صفحه 265
    زمینه
    در مورد تاثیر عوامل سرشتی و منشی بر علایم اختلال اسکیزوفرنی، اطلاعات اندکی موجود است. مطالعات اخیر حاکی از آن است که ابعاد سرشت و منش بر علایم و کارکردهای اسکیزوفرنی تاثیر می گذارند. هدف پژوهش حاضر، تعیین ارتباط ابعاد سرشت و منش با علایم مثبت و منفی در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی بود.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه همبستگی است. نمونه پژوهش شامل 100 مرد بود که از میان بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی دارای علایم مثبت و منفی در بیمارستان رازی شهر تبریز به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سرشت و منش و مقیاس علایم مثبت و منفی آندرسون استفاده شد. داده های پژوهش با روش های آزمون t و تحلیل ممیز تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات خودفراروی و آسیب پرهیزی در بیماران اسکیزوفرنی دارای علایم منفی، به طور معنا داری بیشتر بود (001/0P
    کلیدواژگان: سرشت، منش، اسکیزوفرنی، علایم مثبت و منفی
  • سیمین تعاونی، ندا اکباتانی*، حمید حقانی صفحه 272
    زمینه

    خواب از ضروریات حیات است و حدود 3/1 از عمر انسان به خواب اختصاص دارد. یکی از شایع ترین مشکلات زنان در دوران یائسگی، اختلال خواب می باشد. هدف این پژوهش تعیین میزان اختلال خواب و عوامل مرتبط با آن در زنان یائسه 60-50 سال بود.

    روش ها

    مطالعه مقطعی، توصیفی و تحلیلی حاضر بر روی 200 زن واجد شرایط که به مراکز بهداشتی و درمانی منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه نمودند، انجام گردید. ابزار مورد استفاده پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی، خط کش ده نمره ای جهت بررسی رضایت جنسی و شاخص کیفیت خواب پیتزبرگ بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی تست، آنوا و کای دو استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین سنی زنان 6/3±6/35، سن یائسگی 0/4± 8/47، تعداد فرزندان 2±7/4 و سن همسر 6/6±99/57 بود. از نظر رضایت جنسی، 5/34 درصد زنان راضی و دارای نمره 10-8 بودند، رابطه معناداری بین رضایت جنسی و اختلال خواب به دست نیامد. میزان اختلال خواب در این گروه حدود 70 درصد به دست آمد. نتایج نشان داد که بین 4 ویژگی وضعیت اقتصادی، شغل فرد، شغل همسر و وضعیت تحصیلی با اختلال خواب، ارتباط آماری وجود دارد (002/0P=). همچنین با استفاده از آزمون کای دو مشخص شد که بین سایر اطلاعات جمعیت شناختی با اختلال خواب، اختلاف آماری معنادار وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشانه شیوع بسیار بالای اختلال خواب در زنان یائسه 60-50 ساله بود. با توجه به ارتباط برخی از مشخصات فردی توصیه می گردد جهت پیشگیری از بروز و یا تشدید اختلال خواب، مراقبین بهداشتی و برنامه ریزان موارد مذکور را مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: یائسگی، رضایت جنسی، کیفیت خواب، شاخص کیفیت خواب پیترزبرگ
  • صدیقه نوح جاه، سیدمحمود لطیفی، مریم حقیقی، حمیده اعتصام، افسانه فتح الهی فر، ندا زمان، فرخنده فرخ نیا، فاطمه بنیادی صفحه 278
    زمینه
    خشونت خانگی به عنوان عامل خطر طیف وسیعی از مشکلات بهداشتی و سلامت مطرح می باشد. این پژوهش با هدف تعیین میزان شیوع و برخی عوامل مرتبط با خشونت خانگی علیه زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی 4 شهر استان خوزستان انجام گردید.
    روش ها
    در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی، 1820 زن 56-14 ساله تحت پوشش مراکز بهداشتی 4 شهر اهواز، آبادان، دزفول و اندیمشک از نظر تجربه خشونت توسط همسر مورد بررسی قرار گرفتند. مصاحبه و تکمیل پرسشنامه، ابزارجمع آوری اطلاعات بود. از آزمون های آماری کای اسکویر، رگرسیون لجستیک و نسبت شانس جهت تعیین عوامل خطر و محافظت کننده استفاده گردید.
    یافته ها
    شیوع خشونت فیزیکی در هر زمان از زندگی مشترک 2/20 درصد بود. شیوع خشونت روانی، جنسی و هر نوع خشونت به ترتیب 41، 9/10 و 3/47 درصد بود. آزمون رگرسیون لجستیک نشان داد که سن، سواد و شغل زن، قومیت، شهر محل سکونت و بیماری روحی همسر با تجربه هر نوع خشونت ارتباط معنادار دارد.
    نتیجه گیری
    شیوع انواع خشونت در 4 شهر استان، بالا است و مراکز بهداشتی بایستی به طور روتین، غربالگری و ارجاع قربانیان خشونت را در اولویت قرار دهند.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، همسر آزاری، زنان، خوزستان
  • یاسر شهبازی، حسین تاجیک، حسن ملکی نژاد صفحه 287
    زمینه
    شیر یکی از منابع با ارزش تغذیه انسان است. اما اخیرا گزارشاتی وجود دارد که سلامت آن را به دلیل وجود هورمون های استروئیدی زیرسؤال برده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان وقوع هورمون های استروژنی شامل استرون، 17بتا-استرادیول و استریول در شیر خام و پاستوریزه گاومیش های آبستن و غیرآبستن انجام گردید.
    روش ها
    نمونه های شیر جمع آوری شده با استفاده از روش های استخراج مایع- مایع، غیرکونژوکه شدن با آنزیم گلوکورونیداز/ سولفاتاز و با کمک ستون های استخراج فاز جامد 18 کربنه تخلیص شدند و استروژن ها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با آشکارساز فلورسانس آنالیز گردیدند.
    یافته ها
    مقادیر آزاد (ng/L0/77±1/554) و تام (ng/L7/44±16/701) استرون دارای بیشترین مقدار بودند و به دنبال آن 17بتا- استرادیول (E2) بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بود درحالی که مقادیر استریول (E3) پایین تر از حد تشخیص بود (ng/L10). کمترین (ng/L4/4±1/28E2: و 0/77±1/554E1:) و بیشترین (ng/L1/9±2/108E2: و 8/123±7/1014E1:) غلظت استروژن ها در شیرخام، به ترتیب در حیوانات غیرآبستن و در سه ماهه سوم آبستنی تشخیص داده شد. غلظت استروژن ها در شیرهای پاستوریزه، تفاوت معناداری (05/0P>) را با غلظت آنها در شیرهای خام نشان نداد.
    نتیجه گیری
    شیر گاومیش به دلیل دارا بودن چربی بیشتر، حاوی مقادیر بیشتری از هورمون های استروژنی است؛ از این رو مصرف شیر گاومیش، به ویژه شیر حاصله از حیوانات باردار در سه ماهه آخر آبستنی، شاید به عنوان یکی از فاکتورهای خطر ابتلا به سرطان محسوب شود.
    کلیدواژگان: هورمون های استروئیدی، شیر گاومیش، سرطانزایی، پاستوریزاسیون
  • مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، علیرضا فرسادنعیمی، مهدیه نورمحمدی، نازلی عزبدفتری صفحه 296
    زمینه
    سندرم متابولیک، ارتباط تنگاتنگی با بیماری های قلبی-عروقی به خصوص در مشاغل پراسترسی چون آتش نشانی دارد. از آنجایی که بررسی ها در خصوص شیوع سندرم متابولیک در آتش نشانان نادر است، مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع سندرم متابولیک، مقاومت انسولینی و لیپوپروتئین (a) در آتش نشانان شهر تبریز صورت گرفت.
    روش ها
    76 آتش نشان و 73 کارمند اداری سازمان آتش نشانی تبریز از لحاظ داده های فردی، تن سنجی و فشارخون مورد بررسی قرار گرفتند. وضعیت چاقی براساس سه معیار نمایه توده بدن، دور کمر و نسبت دور کمر به دور باسن مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. همچنین سرم ناشتا جهت اندازه گیری الگوی لیپیدی، لیپوپروتئین (a) و مقاومت انسولینی (امتیاز HOMA= Homeostasis Model Assessment) اخذ شد. معیار IDF (International Diabetes Federation) برای تعیین سندرم متابولیک مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع چاقی براساس دور کمر در مقایسه با سایر شاخص های چاقی، بیشتر و در آتش نشانان و کارکنان اداری به ترتیب 9/28 و 6/35 درصد بود. پرفشاری خون در نیمی از افراد هر دو گروه مشاهده شد. میزان شیوع سندرم متابولیک در آتش نشانان 6/56 و در کارکنان اداری 3/60 درصد بود. میانگین لیپوپروتئین (a) و امتیاز HOMA در آتش نشانان و کارکنان به ترتیب 40/18 و mg17/1 در مقابل 15/18 و mg48/1 بود. تفاوت لیپوپروتئین (a) (823/0 (P=و امتیاز HOMA (668/0(P= همانند سایر متغیرهای بیوشیمیایی در بین دو گروه از لحاظ آماری معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    چاقی و سندرم متابولیک در آتش نشانان و کارکنان اداری شایع بوده و ارتقاء آگاهی با تمرکز بر اصلاح سبک زندگی همچون سطح فعالیت بدنی و تغذیه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، مقاومت انسولینی، چاقی، آتش نشانان
  • کیقباد قدیری، میترا دربندی، ماندانا افشاریان، ناهید خادمی، محمد حیدری، مرتضی عزیزی، ندا ایزدی صفحه 303
    هدف پژوهش حاضر تعیین شاخص های اپیدمیولوژیک فلج شل حاد AFP)) طی سال های 88-1383 در استان کرمانشاه بود. مطالعه از نوع توصیفی و بر روی پرونده های کودکان مبتلا به AFP موجود در مرکز بهداشت استان کرمانشاه انجام شد. تعداد کل کودکان مبتلا به فلج شل حاد در استان کرمانشاه 89 مورد (36 پسر و 53 دختر) و درمحدوده سنی 15-0 سال بودند. تشخیص 6/50 درصد موارد گیلن باره، 7/6 درصد سینوویت گذرا و 6/5 درصد آرتریت بود. موردی از پولیو نیز یافت نشد. میزان بروز AFP در استان بیشتر از میزان مورد انتظار WHO (1مورد در 100000 کودک زیر 15 سال) بود.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، فلج شل حاد، سندرم
  • مقداد پیرصاحب، احسان صادقی، مجتبی محمودی صفحه 308
  • ندا میرباقر آجرپز، مریم سادات شهشهانی، منصور دیانتی صفحه 310
|
  • Ali Asghar Alipour, Homa Babaee, Sayed Amir Masoud Borghaee, Amir Hosein Hashemian, Mahba Azizi Page 233
    Background

    Clofibrate is an effective anti lipid agent that induces glucuronyltransferase could increase bilirubin conjugation. The aim of this study was to evaluate effect of clofibrate on neonatal physiologic jaundice.

    Methods

    Randomized clinical trial sampling method used and 60 healthy term neonates which were admitted in Imam Reza Hospital of Kermanshah-Iran because of indirect hyperbilirubinemia enrolled into the study. 30 neonates (case group) were treated with single oral dose of clofibrate (100/mg) plus phototherapy and 30 neonates (control group) received only phototherapy. Serum total and direct bilirubin levels were measured at admission, 12 hours later, and then every 24 hours until 96 hours.

    Results

    There were no significant difference between two groups regarding to gender, age, weight and total serum bilirubin level at the admission. Mean values for total bilirubin of serum in case group 12, 24 and 48 hours after admission were significantly lower than control group.

  • Naseh Sigari, Vahid Yousefinejad, Jamal Seidi Page 238
    Background
    Low dose theophylline may have some anti-inflammatory effects on COPD patients. This study was conducted to determine the effect of oral low dose theophylline on serum CRP level in patients with stable COPD.
    Methods
    In this double blind randomized clinical trail study, 50 patients (25 in experimental and 25 in placebo group) were enrolled into the study by randomized blocking method. Serum HS-CRP using ELISA method was measured before and after the study. Data was analyzed using t-test and paired t-test.
    Results
    There was no significant difference in gender, age, smoking and spirometry variables before study between two groups. Serum HS-CRP level remained the same between two groups before and after the intervention.
    Conclusion
    More studies with large sample size needed to find anti-inflammatory effect of theophylline on macrophages and neutrophils and their derivative inflammatory materials in COPD patients.
  • Shahla Gharloghi, Shahnaz Tork Zahrani, Reza Heshmat, Alireza Akbarzade Page 245
    Background
    Dysmenorrhea is one of the most common disorders of women in reproductive age. In addition to physical and psychological disturbances, it may cause socioeconomic problems. The acupressure is a suggested treatments for dysmenorrhea. This study was conducted to identify and compare the effects of acupressure in Saninjo and DiJi points on pain severity of primary dysmenorrhea and systematic symptoms associated with it.
    Methods
    This study was a cross-over clinical trial. 50 girls aged between 18 and 30 years old referred to an urban health center in Sar-e-Pol-e-Zahab city were selected. Subjects randomly allocated into two equal groups (A and B) and were assessed over three consecutive menstrual cycles. A questionnaire was used for data collection. Validity and reliability determined by content validity and test retest methods respectively. Pain severity was assessed using McGill pain ruler. At the end, data from 42 women were used for analysis with SPSS package.
    Results
    The severity of primary dysmenorrhea was 6.65±1.05 in SP6 and 6.84 ±1.9 in SP8 before acupressure and significantly decreased to 2.89±1.36 and 2.03±0.94 respectively after acupressure (P
  • Ali Mohammad Bahrami, Ali Delpisheh, Ali Zamandousti Page 251
    Background
    Leishmaniasis including visceral and cutaneous types is an endemic disease in some parts of our country. The current study aimed to investigate some epidemiologic aspects of Cutaneous Leishmaniasis (CL) and comparing the effects of a traditional ointment and Amphotricin B.
    Methods
    This prospective longitudinal cohort study was conducted to evaluate epidemiologic pattern of CL and comparing different trapeutic agents including Amphotricin B and local traditional ointment containing onion juice in Mehran- Ilam province, Western Iran during 2003-2008. 150 confirmed cases (40 case in topical treatment group and 100 cases in Amphotricin group) out of 925 suspected patients were enrolled into the study. Diagnosis criteria were based on biopsy and microscopic findings.
    Results
    CL prevalence was significantly increased from 16% in 2003 to 25.3% in 2008 (P
  • Omid Amanollahi Page 260
    Background
    Using non-absorbable suture in children hernia repair to decrease of recurrence is recommended in the most pediatric surgery centers. The aim of this study was to determine relationship between kind of suture material and rate of hernia recurrence.
    Methods
    In this clinical trial 200 children (age 1-5 years) with inguinal hernia who operated in Imam-Reza Hospital (kermanshah –Iran Between April 2007 until April 2008) enrolled into the study. Cases were selected by convenience sampling method and then randomly divided into two groups (100 cases per group) and operated with absorbable (silk 3-0) and non-absorbable (vicryli 3-0) suture material. Following period was 12 months after operation and collected data analyzed by statistical software. Emergency operations were excluded from the study.
    Results
    83% of patients were boy and 17% were girl. %53 showed right side inguinal, 29% left side and %18 were bilateral hernia. After one year follow up only one case of recurrence was observed in each group.
    Conclusion
    Our study confirmed that recurrence of inguinal hernia in children after surgery, is not related to kind of suture material (absorbability) and we didn’t find any significant difference. Other factors than suture material may influence recurrence rate of hernia operation in children.
  • Abbas Abolghasemi, Mohammad Bahari, Mohammad Narimani, Adel Zahed Page 265
    Background
    Knowledge is limited concerning the role of temperament and character factors on schizophrenia. Recent studies suggest that dimensions of temperament and character influence symptoms and functions in schizophrenia. The purpose of this study was to determine the relationship between temperament and character with positive and negative symptoms in patients with schizophrenia.
    Methods
    The research sample consisted of 100 men which were randomly selected from schizophrenia patients with positive and negative symptoms at Razi hospital in Tabriz. Temperament and character inventory and positive and negative symptoms scale were used for data collection. Data was analyzed using t-test and discriminate analyses.
    Results
    The research findings showed that patients with schizophrenia with negative symptoms had higher levels of self– transcendence and harm avoidance. However, patients with schizophrenia with positive symptoms had higher levels of cooperativeness. The results of discriminate analysis showed that explained 37 percent of variance of self– transcendence, harm avoidance and cooperativeness for only function between groups of schizophrenia with positive and negative symptoms. Discriminate function obtained was classified correctly by stepwise method 68.3 percent schizophrenia with positive and negative symptoms.
    Conclusion
    It can be concluded that self– transcendence, harm avoidance and cooperativeness discriminated the patients with schizophrenia with positive and negative symptoms. The study confirmed important implications about intensity of symptomology and early intervention for patients with schizophrenia.
  • Simin Taavoni, Neda Ekbatani, Hamid Haghani Page 272
    Background

    Sleep is necessary in life and approximately 1/3 of human life is devoted to sleep. One of the most common problems in menopausal women is sleep disturbance. The aim of this study was to determine frequency of sleep disorders and its related factors in 50 – 60 years old women

    Methods

    A cross-sectional, descriptive study was conducted on 200 eligible women who referred to selected health centers of Tehran University of Medical Sciences (TUMS). Demographic form, ten-point slide to review sexual satisfaction and Pittsburg Sleep Quality Index Questioner (PSQI) were used for data collection. Data was analyzed using ANOVA, t-test, and Pearson correlation tests.

    Results

    The mean age of women was 53.6±3.6 year, menopause age 47.8±4, number of children 4.76±2 and partner age was 57.99±6.6. 34.5% of women were satisfied from their sexual relationship and their score was 8-10. Rate of sleep disturbances in this group was about 70%. The results showed that between four variables: economical status, occupation, partner occupation and educational status were significantly associated with sleep disturbance (P = 0.002). There was not significant difference between other demographic information and sleep disturbance.

    Conclusion

    The results show high prevalence of sleep disturbance symptoms among menopausal women. According to the relationship between some personal characters and sleep disturbance, health care providers need to consider these variables.

  • Sedigheh Nouhjah, Sayed Mahmoud Latifi, Mariam Haghighi, Hamideh Eatesam, Afsaneh Fatholahifar, Neda Zaman, Farkhondeh Farokhnia, Fatemeh Bonyadi Page 278
    Background
    Domestic violence is a risk factor for a wide range of health problems. This study investigated the prevalence of domestic violence and its related factors among women who attending health centers in four cities of Khuzestan provinces.
    Methods
    In a descriptive-analytical study, 1820 women aged between 14-56 years who referred to health centers of Ahwaz, Abadan, Dezful and Andymeshk were studied. An interview-administered questionnaire was used for data collection. Logistic regression model for the calculating the odds ratio was applied.
    Results
    Overall prevalence of physical violence at any time of life was 20.2%. The prevalence of psychological, sexual and any type of violence were 41%, 10.9% and 47.3%, respectively. Logistic regression showed that experience of any type of violence has a significant relationship with literacy, employment, ethnicity, city of residence, age of women and history of psychiatric disorders in husbands.
    Conclusion
    The prevalence of violence in Khuzestan was high. Health centers need to consider routine screening and referring victims of violence.
  • Yaser Shahbazi, Hosein Tajik, Hasan Malekinejad Page 287
    Background
    Milk is a valuable sources of nutrition in the human diet however; there are reports on safety of milk steroid hormones contain. This study designed to determine the level of steroid hormones including estrone (E1), 17β-estradiol (E2), and estriol (E3) in raw and pasteurized milk from non-pregnant and pregnant buffalos.
    Methods
    Steroids was extracted using liquid extraction, enzymatical deconjugation, and C18 solid-phase extraction from collected milk samples. Estrogens were analyzed using high performance liquid chromatography equipped by fluorescence detector.
    Results
    Free E1 (554.1±77.0 ng/L) and deconjugated E1 (701.6±44.7 ng/L) was found highest level estrogen followed by E2, while E3 level was under the detection limit (10 ng/L). The lowest E1: 554.1±77.0 and E2: 28.1±4.4ng/L estrogens level were determined in raw milk from non-pregnant and highest E1: 1014.7±123.8 and E2: 108.2±9.1 ng/L estrogens were found in milk of animals in the third trimester of gestation. The estrogens concentration in pasteurized milk did not show significant (P>0.05) differences with those in raw milk.
    Conclusion
    As buffalo milk poses more fat than cow's milk, it may contain higher level of steroid hormones. Since consumption of buffalo's milk with higher amount of steroidal hormones could be considered one of the potential risk factors for carcinogenesis.
  • Mehrangiz Ebrahimi-Mameghani, Ali Reza Farsad Naimi, Mahdieh Nourmohammadi, Nazli Azabdaftari Page 296
    Background
    Metabolic syndrome (Metsyn) is closely associated with cardiovascular disease (CVD) particularly in stressful jobs such as firefighting. As studies assessing prevalence of Metsyn among firefighters are rare, this study was aimed to assess prevalence of Metsyn, insulin resistance and LP(a) level among firefighters in Tabriz city.
    Methods
    76 firefighters and 73 official staffs in Tabriz firefighting organization were compared for demographic characteristics, anthropometric and blood pressure level. Obesity was defined using three indexes including body mass index (BMI), waist circumference (WC) and waist-to-hip ratio (WHR). Fasting serum was used for assessing lipid profile, LP(a) and HOMA score. Metsyn was determined using international diabetes federation (IDF) criteria.
    Results
    Prevalence of obesity was more based on the waist circumference compared with other obesity indexes, 28.9 % and 35.6 % in firefighters and staffs, respectively. Around half of the cases and controls suffered from hypertension. Prevalence of Metsyn was found in 56/6 % of firefighters and 60/3% of staffs. The mean of LP(a) and HOMA score in firefighters and staffs was 18.40 mg/dl and 1.17 vs. 18.15 mg/dl and 1.48, respectively. Neither LP(a) (P=0.823) and HOMA score (P=0.668) nor biochemical parameters were statistically different between two groups.
    Conclusion
    Obesity and Metsyn were common among firefighters and the staffs. Knowledge promotion focusing on lifestyle modification such as physical activity and healthy eating is suggested.
  • Keyghobad Ghadiri, Mitra Darbandi, Mandana Afsharian, Nahid Khademi, Mohammad Heidari, Mortezza Azizi, Neda Izadi Page 303
    The aim of this study was to determine epidemiologic features of acute flaccid paralysis (AFP) during 2004-2009 in Kermanshah province. This cross-sectional descriptive study was done based on data records from Kermanshah health care center. In total 89 patients, 0-14 years old were enrolled study, which 36 of them were male and 53 were female. 50.6% of subjects were diagnosed as Guillain-barre, 6.7% transverse synovitis and 5.6% as arthritis. No any cases of poliomyelitis were diagnosed. The prevalence of reported of AFP during 2004-2009 in Kermanshah province was more than expected rate of 1 per 100000 according to WHO.